Hallwylska palatset har mellan 10 november och 18 mars visat utställningen Bergman på modet – kvinnoroller och kostymer i Bergmans filmer. Utställningen presenterade ett urval kostymer som knyter an till de av Bergmans filmer som utspelar sig under det sena 1800-talet och tidigt 1900-tal. Filmerna stämmer också tidsmässigt överens med den period då familjen von Hallwyl levde och verkade i sitt palats på Hamngatan 4 i Stockholm innan det blev museum.

Under utställningens näst sista dag var vi där och såg den. Det var en fantastiskt upplevelse. När jag var fjorton år såg jag Fanny och Alexander för första gången och den gjorde ett outplånligt intryck på mig. Att se kostymerna från filmen med egna ögon var därför oerhört roligt och nästan lite surrealistiskt. För alla som inte hade möjlighet att besöka utställningen eller vill uppleva den igen har vi tagit fram en liten film med det bästa från utställningen. Hoppas att ni tycker om den!

Har du sett utställningen? Vad tyckte du om den? Berätta gärna i kommentarsfältet nedan.

erika1

Erika Lindblom 

2 reaktioner på ”Bergman på modet

  1. Nils Harning skriver:

    Tack! Så fint att se!
    Nils Harning /den ene av kuratorerna 🙂

    1. Tack själv Nils! Det var verkligen en genomarbetad och intressant utställning.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: