Hej på er!

Idag har det gått tre veckor sedan jag senast skrev ett brev och kände därför att det var dags för ytterligare ett. Först och främst vill jag börja med och tacka för de fina kommentarerna som vi får. De både värmer, motiverar och inspirerar. Stort tack! Sedan vi drog igång magasinet för en och en halv månad sedan har vi haft ungefär 6000 unika besökare, vilket är jätteroligt. Den mest lästa artikeln än så länge är Lisas Ett miserabelt uppror med 1001 unika klick, och min egen artikel Tsarskoe Selo – ett kejserligt sommarparadis med 959 klick. Även Linnéas artikel Drottningen som aldrig skulle ha blivit drottning samt Axels serie om Consuelo Vanderbilt har visat sig vara mycket populära.

Vi har flera saker på gång här på redaktionen. Först och främst kommer redaktionen under veckan att utökas med ytterligare en skribent. Vem det är och vad denna personer kommer att skriva om avslöjar vi senare. Jag kan dock redan nu säga att det kommer att bli ett värdefullt tillskott. Om du skulle vilja bli en del av teamet, eller känner någon som skulle passa bra – skicka ett mail till madamescandaleuse@hotmail.com. Vår ambition är att varje dag kunna presentera en intressant och läsvärd artikel, och för att detta ska bli verklighet behöver vi utöka redaktionen. I slutet av denna vecka kommer vi även att påbörja en artikelserie om Alexandra Feodorovna, Rysslands sista kejsarinna. Förutom att vara den personen i historien som jag personligen fascineras allra mest av är hon även ett populärt sökämne, och många som hamnar här på magasinet har sökt just på Alexandra Feodorovna. Under våren kommer vi också att påbörja artikelserier om de fem sista tsarbarnen vilket efterfrågats av flera läsare. Till sommaren kommer vi även att börja publicera videoreportage från intressanta platser runt omkring i världen. Om detta kommer vi att berätta mer längre fram.

Varje gång som jag har publicerat ett brev så har jag även annonserat en tävling, och så kommer jag att göra även nu. Denna gång kan du tävla om ett exemplar av A Royal Affair med Alicia Vikander och Mads Mikkelsen i huvudrollerna. Den handlar om den femton år gamla prinsessan Caroline som blir bortgift med den schitzofrene Christian VII av Danmark. Hennes öde känns förutbestämt när plötsligt kungens personlige och mycket charmerande psykiatriker, doktor John Struensee anländer till hovet. Caroline och John blir passionerat förälskade i varandra och inleder en förbjuden relation. Det du behöver göra för att tävla är att skriva en kommentar om att du är med och tävlar. För dubbelt så stor vinstchans delar du detta inlägg på facebook. Tävlingen pågår fram till fredagen den 15/3. Vinnaren meddelas via mail. Lycka till!

Alicia Vikander som Caroline i A Royal Affair

Innan jag avslutar detta brev så skulle jag vilja uppmuntra er till att berätta vad ni tycker om magasinet. Vad har vi gjort bra?  Vad kan vi förbättra? Vad vill ni läsa mer av? Var inte rädda för att uttrycka er åsikt. Var heller inte rädda för att kommentera våra artiklar. Vi uppskattar er feedback, och vi vill gärna höra vad ni tycker och tänker.

Med förhoppning om en fortsatt trevlig helg avslutar jag nu detta brev.

lindblom

Erika Lindblom

23 reaktioner på ”Brev från redaktören

 1. SJ skriver:

  Bra jobbat redaktionen vi ser fram emot ny spännande läsning och fördjupad kunskap! /SJ

  1. Det var roligt att höra! Tack! 🙂

 2. Anneli P skriver:

  Jag är gärna med och tävlar! Jag har delat tävlingen på facebook.

  1. Toppen! Lycka till! 🙂

 3. R. Sterling skriver:

  Gillar särskilt avdelningen ’slott och palats’. Kanske snart dags för en tripp till Ryssland för lite slotts-locations..?
  Är gärna med och tävlar om en film där Mikkelsen är med 😉

  1. En tripp i österled tror jag skulle passa herr Sterling alldeles utmärkt! Få slott i världen motsvarar de ryska (även om de flesta nuförtiden än aning förfallna).

   1. Och min förmåga att stava är tydligen även den förfallen – en och inte än ska det vara.

 4. qat skriver:

  Jag är självklart med och tävlar även denna gång. Älskar er tidning och era tävlingar! 😀

  Har delat på FB också (med namnet ana nordlander lund).

  1. Det betyder mycket att höra. Lycka till! 🙂

 5. Hanna skriver:

  Hej, jag är riktigt sugen på att se filmen och ska dela på Fejan så fort jag får det att funka.

  1. Toppen! 🙂

 6. Patrick Remes skriver:

  Är med och tävlar och har delat denna sida på facebook.

  1. Perfekt! Lycka till! 🙂

 7. Göran Karlsson skriver:

  självklart är jag med och tävlar och jag skickar in en ansökan också hoppas på det ena eller andra

 8. Johanna skriver:

  Jag är med occh håller tummarna!

  1. Lycka till! 🙂

 9. Robert Holik skriver:

  Är med och tävlar 🙂

  1. Kul! Lycka till! 🙂

 10. Sophie Michelle Persson skriver:

  Jag vill gärna tävla! Har delat på facebook!

  1. Perfekt! Lycka till! 🙂

 11. Ms Sixten skriver:

  Jag är med =).

 12. Annika Nilsson skriver:

  Jag är jätte gärna med!
  Jag har även delat och tipsat på Facebook! /Annika Nilsson
  https://www.facebook.com/annika.nilsson.357/posts/447026235366426

  1. Perfekt! 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: