Hej på er!

Så var det dags för mig att skriva ännu en litet brev. Idag har det gått precis tre veckor sedan Madame Scandaleuse Magazine lanserades. Det har varit tre fantastiska veckor och vi är hemskt glada över all den uppskattning och feedback som vi har fått! Även i media har magasinet väckt uppmärksamhet och igår kunde man i helgmagasinet Pralin läsa en intervju med mig där jag berättade om Madame Scandaleuse Magazine och min förhoppning om att förändra människors bild av historia. Jag vill få dem att inse att historia är mer än stenåldern, järnåldern och digerdöden, som man så ofta fick läsa om i gamla dammiga skolböcker (inget ont om dessa tidsepoker), utan istället något otroligt intressant och spännande. Ämnet historia innehåller inte enbart krig och slag, utan även fascinerande personer, vackra kläder, otroliga smycken och mycket mer. De människor som levde för 150 år sedan var människor precis som vi, och har alla sina egen historia att berätta. Ett av mina stora intressen är att öppna dörrar till forna kungligheters privata atmosfärer och lära känna dem som personer. Hur var egentligen Kaiserin Sisi av Österrike-Ungern? Var hon som Romy Schneider porträtterar henne i den tyska Sisi-triologin från femtiotalet? Svaret är nej, men det hade jag inte vetat om jag inte öppnat dessa dörrar. Ju fler dörrar man öppnar, desto mer lär man sig.

Sedan en och en halv vecka tillbaka består redaktionen av fyra personer. Trots detta är redaktionen fortfarande inte komplett och vi är just nu på jakt efter en skribenter specialiserade på de svenska kungaätterna, Huset Habsburg och kungliga smycken.  Om du känner dig manad eller om du kan tipsa om en lämplig kandidat, kommentera nedan eller skicka ett mail till madamescandaleuse@hotmail.com. Ambitionen är att redaktionen ska bestå av personer med spetskompetenser i olika ämnen så att vi kan ge er en så varierande och underhållande läsning som möjlig.

För att fira att magasinet idag firar tre veckor utlyser vi ytterligare en tävling. Denna gång kan du vinna boken The Lost Crown av Sarah Miller. Boken skildrar den sista tsarfamiljens sista år i livet och tar sin början vid första världskrigets utbrott. De följande fyra åren berättas sedan ur de fyra storfurstinnornas perspektiv. The Lost Crown är en fascinerande, träffsäker och rörande bok och det märks tydligt att Sarah Miller kan sitt ämne. Jag anser att detta är den bästa romanen om den sista tsarfamiljen som någonsin skrivits, och jag rekommenderar er därför till att vara med och tävla. Det enda du behöver göra är att skriva en kommentar nedan där du berättar att du deltar i tävling. Extra stor vinstchans får du om du delar detta inlägg på Facebook. Tävling avslutas klockan 18.00 på fredag (8/2). Lycka till!

Innan jag avslutar detta brev så skulle jag vilja uppmuntra er till att berätta vad ni tycker om magasinet. Hur har de här första tre veckorna varit? Vad har vi gjort bra?  Vad kan vi förbättra? Var inte rädda för att uttrycka er åsikt. Var heller inte rädda för att kommentera våra artiklar. Vi uppskattar er feedback, och vi vill gärna höra vad ni tycker och tänker.

Med förhoppning om ett fortsatt trevlig söndag avslutar jag nu detta lilla brev.

Vänliga hälsningar,

lindblom

Erika Lindblom

26 reaktioner på ”Brev från redaktören

 1. Gabriella Ekdahl skriver:

  Hejsan! jag vill gärna vara med och tävla! spännande bok, skulle vilja läsa den:). Jag har delat på facebook! Kram! /Bella

  1. Hej Gabriella! Tack så mycket! Vi önskar dig stort lycka till i tävlingen! 🙂

 2. Maria Franzén skriver:

  Hej Erika! Deltar gärna i tävlingen. Beskrivningen av boken gör att man vill läsa den med en gång! 🙂 Har delat på fb. Hälsning Maria

  1. Hej Maria! Vad kul! Tack så mycket! Lycka till i tävlingen! 🙂

 3. Anneli P skriver:

  Hej! Jag är gärna med och tävlar! Jag har delat på facebook.

  1. Perfekt! Lycka till! 🙂

 4. qat skriver:

  Jag är givetvis med! 🙂

  Har delat på FB med namnet ana nordlander lund.

  1. Tack! Lycka till! 🙂

 5. EA skriver:

  Jag är med o är helt såld på Rysska Tsarfamiljen!

  1. Vad kul! Då är vi två! Ta gärna en titt under kategorin ”Romanov”. Där hittar du ungefär 10 artiklar, och fler ska det bli. Lycka till i tävlingen! 🙂

 6. Gerdan R skriver:

  Hej! Jag vill gärna vara med och tävla om denna bok som verkar så spännande!
  Jag har delat på FB.

  1. Perfekt! Lycka till i tävlingen! 🙂

 7. Pirjo Saloniemi skriver:

  Vill gärna vara med och tävla om boken. Har delat på Facebook

  1. Jättekul! Vi önskar dig lycka till! 🙂

 8. Carina Gerdin skriver:

  Hej!
  Jag är med 🙂 Gillar sen tidigare & delar till min fb. sida (Carina Gerdin).
  Kram Carina

  1. Kanon! 🙂

 9. Amanda Andersson skriver:

  Klart jag är med!

  1. Perfekt! Lycka till! 🙂

 10. Caroline L skriver:

  Jag vill gärna ha intressant läsning 🙂

 11. Maria Brander skriver:

  Blir så inspirerad och nyfiken av din beskrivning av boken. Älskar historisk litteratur, allt ifrån ”Påven Johanna” till Catharina Ingelman-Sundbergs romaner. Delar på min Facebook.

  1. Det var roligt att höra! Lycka till i tävlingen! 🙂

 12. Susanne Lundberg skriver:

  Började min prenumeration för ett par dagar sen, härligt med med ett annorlunda historiemagasin! Vill gärna läsa mer om den ryska dynastin. Gillar reda på FB och har delat!

  1. Hej Susanne! Tack för din fina kommentar! Fler artiklar om Kejserliga Ryssland kommer att publiceras inom kort. Lycka till i tävlingen! 🙂

 13. Sophie skriver:

  Jag vill vara med i tävlingen! Jag har gillat och delat på facebook! (Sophie Michelle Persson)

  Jag tycker att ni gör ett jättebra jobb, och fortsätt på samma spår! =D

  1. Tack så mycket! Det betyder mycket för oss att höra. Lycka till i tävlingen! 🙂

 14. Jeanette skriver:

  Jag är gärna med och tävlar!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: