Brev från redaktören

Hej på er!

Så var det dags för mig att skriva ännu en litet brev. Idag har det gått precis tre veckor sedan Madame Scandaleuse Magazine lanserades. Det har varit tre fantastiska veckor och vi är hemskt glada över all den uppskattning och feedback som vi har fått! Även i media har magasinet väckt uppmärksamhet och igår kunde man i helgmagasinet Pralin läsa en intervju med mig där jag berättade om Madame Scandaleuse Magazine och min förhoppning om att förändra människors bild av historia. Jag vill få dem att inse att historia är mer än stenåldern, järnåldern och digerdöden, som man så ofta fick läsa om i gamla dammiga skolböcker (inget ont om dessa tidsepoker), utan istället något otroligt intressant och spännande. Ämnet historia innehåller inte enbart krig och slag, utan även fascinerande personer, vackra kläder, otroliga smycken och mycket mer. De människor som levde för 150 år sedan var människor precis som vi, och har alla sina egen historia att berätta. Ett av mina stora intressen är att öppna dörrar till forna kungligheters privata atmosfärer och lära känna dem som personer. Hur var egentligen Kaiserin Sisi av Österrike-Ungern? Var hon som Romy Schneider porträtterar henne i den tyska Sisi-triologin från femtiotalet? Svaret är nej, men det hade jag inte vetat om jag inte öppnat dessa dörrar. Ju fler dörrar man öppnar, desto mer lär man sig.

Sedan en och en halv vecka tillbaka består redaktionen av fyra personer. Trots detta är redaktionen fortfarande inte komplett och vi är just nu på jakt efter en skribenter specialiserade på de svenska kungaätterna, Huset Habsburg och kungliga smycken.  Om du känner dig manad eller om du kan tipsa om en lämplig kandidat, kommentera nedan eller skicka ett mail till madamescandaleuse@hotmail.com. Ambitionen är att redaktionen ska bestå av personer med spetskompetenser i olika ämnen så att vi kan ge er en så varierande och underhållande läsning som möjlig.

För att fira att magasinet idag firar tre veckor utlyser vi ytterligare en tävling. Denna gång kan du vinna boken The Lost Crown av Sarah Miller. Boken skildrar den sista tsarfamiljens sista år i livet och tar sin början vid första världskrigets utbrott. De följande fyra åren berättas sedan ur de fyra storfurstinnornas perspektiv. The Lost Crown är en fascinerande, träffsäker och rörande bok och det märks tydligt att Sarah Miller kan sitt ämne. Jag anser att detta är den bästa romanen om den sista tsarfamiljen som någonsin skrivits, och jag rekommenderar er därför till att vara med och tävla. Det enda du behöver göra är att skriva en kommentar nedan där du berättar att du deltar i tävling. Extra stor vinstchans får du om du delar detta inlägg på Facebook. Tävling avslutas klockan 18.00 på fredag (8/2). Lycka till!

Innan jag avslutar detta brev så skulle jag vilja uppmuntra er till att berätta vad ni tycker om magasinet. Hur har de här första tre veckorna varit? Vad har vi gjort bra?  Vad kan vi förbättra? Var inte rädda för att uttrycka er åsikt. Var heller inte rädda för att kommentera våra artiklar. Vi uppskattar er feedback, och vi vill gärna höra vad ni tycker och tänker.

Med förhoppning om ett fortsatt trevlig söndag avslutar jag nu detta lilla brev.

Vänliga hälsningar,

lindblom

Erika Lindblom

26 kommentarer

Kommentera