Brev från redaktören

Hej på er!

Nu har det gått precis en vecka sedan Madame Scandaleuse Magazine lanserades. Jag vill rikta ett varmt tack till er alla. Ni har gett magasinet ett bättre mottagande än vad jag någonsin kunnat drömma om. För redaktionens del så har det varit ett tuff och utmanande vecka, men vi har samtidigt haft fantastiskt roligt. 1664 unika besökare har tittat in på magasinet och veckans mest lästa artikel blev ”Grevinnan Anastasia Hendrikova” följd av ”Ett talande porträtt”. Vi har även fått massa fina kommentarer och vissa av dem har värmt extra mycket. Vem blir inte peppad av kommentarer som dessa?

”jag älskar den här sidan! Min nya favoritsida! ser framemot att mer spännande läsning kommer upp!.”

”Åh, vad mycket spännande på denna hemsida!”

”Snubblade in av en slump men nu är jag nog fast =)”

Stort tack till er alla! Jag kan med glädje meddela att redaktionen utökats med ytterligare en skribent. Vi hälsar Lisa Svensson välkommen till teamet. Lisa är utbildad historiker och kommer bland annat att inrikta sig på den franska historien. En utförligare presentation av Lisa kommer att dyka upp under fliken ”Vilka är vi?” under den kommande veckan. Redaktionen är fortfarande inte helt komplett och jag är just nu på jakt efter skribent specialiserad på de svenska kungaätterna. Om du känner dig manad eller om du kan tipsa om en lämplig kandidat, kommentera nedan eller skicka ett mail till madamescandaleuse@hotmail.com. Ambitionen är att redaktionen ska bestå av personer med spetskompetenser i olika ämnen så att vi kan ge er en så varierande och underhållande läsning som möjligt.

Lanseringen av Madame Scandaleuse Magazine har väckt förvånansvärt stor uppmärksamhet i media och på torsdagsmorgonen gästade jag P4 Dalarna för att berätta om magasinet.  Ett av mina mål med magasinet är att öka människors intresse för historia. Historia är så mycket mer än bara stenåldern och digerdöden, det finns otroligt många intressanta personer att lyfta fram – personer som direkt har påverkat hur världen ser ut idag. Vem vet t.ex. vad som hade hänt om Tsar Alexander II inte blivit mördad 1882? Hade första världskriget brutit ut? Hade den ryska revolutionen ägt rum? Dessa frågor kan jag dessvärre inte svara på, men jag kan konstatera att de är de små händelserna som format världen. Klicka här för att lyssna på radiointervjun.

För att fira att Madame Scandaleuse Magazine har funnits i en vecka utlyser vi ännu en tävling. Denna gång kan du vinna en venetiansk mask i rött eller blått. Tävlingen går till precis på samma sätt som förra veckan. Dela inlägget på facebook och skriv en kommentar om att du är med och tävlar. Specificera även om du vill ha en röd eller en blå mask. Tävlingen pågår fram till fredagen den 25/1. Vinnarna i förra veckans tävling kommer att meddelas via mail senare ikväll. Lycka till!

Innan jag avslutar detta brev så skulle jag vilja uppmuntra er till att berätta vad ni tycker om magasinet. Hur har den har första veckan varit? Vad har vi gjort bra?  Vad kan vi förbättra? Var inte rädda för att uttrycka er åsikt.

Med förhoppning om en vecka fylld med trevlig och intressant läsning önskar jag er en fortsatt trevlig helg!

Vänliga hälsningar,

lindblom

Erika Lindblom

Chefredaktör

10 kommentarer

Kommentera